Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно. Така председателят

...
Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно. Така председателят
Коментари Харесай

Шефът на СОС за акцията на Възраждане: Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно

Ако не беше толкоз тъжно, щеше да е смешно. Така председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев разяснява акцията на " Възраждане " по свалянето на украинския байрак от Столичната община.

Той уточни, че това е вандалски акт, написа БГНЕС.

По случая към този момент има формирана кореспонденция в Пето РПУ.

На служителите на реда пред постройката на Столична община категорично е казано да не се месят, сподели Георгиев пред публицисти след случая.

Председателят на СОС вземе отношение и осъди дейностите на представители на „ Възраждане ”, които докараха вишка на „ Московска ” 33 и смъкнаха украинското знаме от постройката на общината с претекста, че „ мястото на всяко едно непознато знаме е в посолството, консулството или комерсиалното посланичество на съответната страна в нашата Република ”. От партията споделиха, че щели да го върнат на украинския дипломат.

За страдание този трагикомичен случай притегля медийно внимание. Ако не беше толкоз тъжно, щеше да е смешно, сподели Георгиев и изиска способените органи да проверяват, тъй като става дума за евентуална корист със служебно състояние.

Той заяви, че от общината незабавно са поставили ново знаме.

Става въпрос за жестоко посягане над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива размери, които са мощно притеснителни. Очакваме способените органи в лицето на Министерство на вътрешните работи да си свърши работата, сподели Георги Георгиев.

Той прикани депутатите да влязат в ролята си на законотворци и гласоподават закони в Народното събрание, а не да се катерят по фасадите на постройките.

Полицаите са се пробвали да си свършат работата, само че депутат е осуетил техните дейности, съобщи още Георгиев и напомни, че има прегласувано решение на Общинския съвет знамето на Украйна да бъде на фасадата на „ Московска ” 33.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР